← Všechny články

Publikováno
2.7.2024

5 tipů, které vám pomohou najít práci snů

Délka čtení:
3 min
0:00
0:00

Vstáváte do práce s pocitem, že na vás čeká jen samá pruda? Kariérní posun je téměř nemožný, nebo vás šéf neustále péruje? Možná potřebujete jen zvýšit příjem, abyste si splnili konečně vaše životní sny. V každém případě to chce získat práci snů. To je pěkná fuška, ale nic není nemožné! Přinášíme pět tipů, jak najít tu pravou! 

1. Vyšperkujte svůj životopis

“Sívíčko” je vaše vizitka. Udělejte ho co nejatraktivnějším. Nestrukturované životopisy psané ve wordu s gramatickými chybami personalistky hážou přímo do koše. Nehrajte si na básníka a použijte jasné a stručné formulace, které zdůrazní vaše dovednosti a zkušenosti. 

Nezapomeňte na kvalitní design, který upoutá pozornost! Pokud nejste zrovna Photoshop master, na internetu najdete spoustu platforem, které jsou jednodušší a pomůžou vám vytvořit krásný design zdarma. Zkuste třeba Canvu, Resumaker, nebo si nechte vypomoci od umělé inteligence.

2. Naučte se prodat sami sebe

Jste svým vlastním produktem - prodejte ho! Při pohovoru nebuďte skromní - zdůrazněte své úspěchy, dovednosti, jak umíte řešit složité situace, zůstaňte však pokorní. Ukažte, co můžete firmě nabídnout a co ve vás je! 

Trénink dělá mistra. Prezentaci si pořádně natrénujte, abyste působili sebevědomě a přesvědčivě. Zda-li se vám svírá žaludek z každého pohovoru a kuňkáte jak žabka, spojte se s osobním koučem, který vaše prezentační dovednosti posune na novou úroveň.

3. Síťování, aneb kamarádi kamarádů

Víte, že nejčastěji jsou to kámoši a známí co do firem přitáhnou nové tváře? Nebojte se jich zeptat, zda někdo z nich neví o volném místě. Velmi často se totiž stává, že volné pozice nejsou veřejně inzerované a tak práce snů může být blíž, než si myslíte. Jak můžete rozšířit vaši síť?

  • osobní kontakt - rozhoďte sítě mezi přáteli, známými a rodinou
  • profesní setkání a akce - konference, semináře pro lidi z vašeho oboru, směle do navazování nových kontaktů!
  • online síťování - využijte sociální sítě, jako je LinkedIn, kde můžete sledovat firmy, které vás zajímají, přidat se do relevantních skupin a prodat své pracovní zkušenosti 

Síťování není jen o hledání pracovních příležitostí, ale také o získávání rad, inspirace a podpory od lidí, kteří prošli stejnou cestou. Hledání vysněné práce může být fakt dobrodrůžo!

4. Investujte do sebe

Pokud vám chybí vyšší nebo jiné vzdělání, vždy můžete investovat prvně do sebe. Vyzkoušejte online kurzy, které bývají i dost často zdarma, nebo za nízký poplatek. Prostě místo Netflixu ještě chvíli zapojte mozkové buňky, to dáte! Naučíte se nové dovednosti, které jsou žádané na trhu práce. Ekologická udržitelnost, kyberbezpečnost nebo i herní průmysl jsou směry, které neustále rostou. Za Angry Birds asi 100 000 Kč měsíčně nedostanete, ale pátrejte - budete překvapeni, jaké znalosti jsou dnes cenné. 

Najdete-li kurz nebo vzdělávací program, který stojí trošku víc kačáků, neváhejte zvážit půjčku. Investice do vzdělání vám může pomoci otevřít dveře k lépe placeným příležitostem. A jak se říká, peníze jsou svoboda, že? Mnoho lidí, kteří si půjčili na vzdělání později zjistilo, že se jim tato investice několikanásobně vrátila v podobě vyššího platu a zajímavější práce. Z půjčky nemusíte mít stres, přečtěte si o tom, jak si půjčku vzít bezpečně a vždy ji splatit včas zde.

5. Buďte flexibilní a otevření novým možnostem

"Život začíná na konci vaší komfortní zóny." – Neale Donald Walsch

Odvahu! Nebojte se změnit směr a zkusit něco nového. Ze zubaře včelařem? A proč ne!? Možná zjistíte, že práce ve zcela jiném oboru vás nejen baví, ale také nabízí lepší finanční ohodnocení. Flexibilita a ochota učit se novým věcem je klíčová k získání práce snů. Můžete začít i pomalu, třeba si najít zajímavý vedlejšák. Omrkněte pár tipů v dalším článku zde

Pamatujte, že získání vysněné práce je proces, který vyžaduje čas a úsilí.
Nehažte flintu do žita po prvním neúspěšném pohovoru.

S našimi tipy jste na dobré cestě k úspěchu. Hodně štěstí!

Pomáháme lépe hospodařit

Všechny články

Potřebujete poradit? Tak se ozvěte!

Bezplatná infolinka