← Všechny články

Publikováno
18.6.2024

Jak získat vedlejší příjem? Když se zábava promění v peníze

Délka čtení:
3 min 30 s
0:00
0:00

Hledáte vedlejšák, který by vám přinesl pár korun navíc k vaší výplatě? Jste tu správně! Máme pro vás kopec kreativních způsobů, jak si při hlavní práci vydělat něco navíc. Přinášíme nápady pro každého bez ohledu na vaše vzdělání či praxi. Některé nápady můžou nadchnout tak, že se z vás možná stane i freelancer a dáte současné práci sbohem. Tak jdeme na to!

Babysitting i pro čtyřnohé kamarády

Máte-li rádi děti nebo zvířata, můžete nabídnout své služby jako chůva či pečovatel o domácí mazlíčky. Spousta rodičů pracuje do večera a potřebují pohlídat děti, než se vrátí z práce na pár hodin. Pokud sami děti nemáte, můžete si užít trošku jejich přítomnosti a vrátit se s nimi do dětských let. Vzhůru na hřiště! U pejsků a koček je hlídání trošku jednodušší v případě, že máte zkušenosti. Majitelé při odjezdu na dovolenou raději svěří své miláčky někomu, kdo zvířata miluje, než je dát do psích hotelů. Víte, že za hlídání přes noc se běžné platí 700-1000 Kč? Tlapku na to!

Za týdenní pohlídání pejska máte k vaší výplatě hezký bonus a ještě si užijete tulivého kamaráda na gauči. Zkuste například platformu Hlidacky.cz.


Haló, tady hodinový manžel!

Najít dneska řemeslníka, který vám doma opraví drobnosti je nadlidský úkol. Zlaté české ručičky pomalu vymírají. Vězte, že žijeme v době, kdy polovina lidí neumí ani vyměnit žárovku. Pokud vám jdou opravy od ruky, přivydělejte si opravami v domácnostech! Úklidové firmy také zažívají svůj velký boom. Stále více lidí raději zaplatí za pořádný úklid, než aby se do toho pustili sami. Nabídněte své služby třeba na sociálních sítích a uvidíte, kolik se dá vydělat za umytí oken, vydrhnutí trouby či na kompletním úklidu celého domu.

Dříme ve vás umělec?

Rádi tvoříte a jste zruční? Prodávejte své výrobky online nebo na místních trzích - stačí mít pouze dobrý nápad! Umíte se dřevem? Můžete vyrábět originální ptačí budky! Háčkujete? Udělejte svou vlastní kolekci! Ve fantazii se meze nekladou. Podívejte se i na mezinárodní online platformy, jako je například Etsy, kde se vaše výrobky dostanou do celého světa.

Pro slušný příjem navíc zůstaňte doma

Cože? Fakt se dá vydělávat z gauče? Zdali umíte třeba cizí jazyky, doučovat děti matematiku nebo jste odborníkem v nějaké sféře, stačí zůstat za počítačem doma a nabídnout konzultace online. Spojte se s lidmi po celé České republice třeba přes platformu navolnenoze.cz. Ušetříte spoustu času tím, že nikam nepřejíždíte a využijete čas pro práci na maximum. 

V online světě ale lze nabídnout opravdu cokoliv. Když máte vizi a spojíte se s dobrým markeťákem, možná tím odstartujete vlastní úspěšný business!

Pokud uvažujete nad půjčkou pro začínající podnikatele, shrnuli jsme vám všechny důležité informace zde

Spousta lidí si vytvořila luxusní pasivní příjem například z online kurzů - natočíte videa, která si ostatní stáhnou za nějaký poplatek. Jen uvažte, třeba 10 lekcí online jógy po 20 minutách může stát 299 Kč. Vás koncept, natočení a zpracování možná bude trvat 2-3 dny práce. Pokud si ale váš kurz stáhne postupně během roku 500 lidí, vyděláte téměř 150 000 Kč. To není špatné, že? Běžně si lidé platí online kurzy:

  • houbaření
  • počítačové dovednosti, grafika, IT
  • vaření, pečení
  • investování
  • výchovy dětí
  • šití 

a mnoho dalšího. Možná právě vy přijdete s něčím novým a neotřelým, co se stane absolutním hitem!

Jak získat pasivní příjem

Nalákali jsme vás na pasivní příjem? Aby ne! Kdo by nechtěl dostávat peníze, zatímco spí? Není to však tak jednoduché. Pokud se vám myšlenka pasivního příjmu líbí, vězte, že budete muset investovat spoustu vašeho času do vytvoření daného projektu či nápadu, aby byl hodnotný a cenný pro ostatní. Někdy to bývá dlouhý proces, ale odměnou může být finanční nezávislost do konce života - to není zrovna málo, viďte? 

Máme pro vás pár tipů, jak se dostat k pasivnímu příjmu a mít slušný přivýdělek k vaší práci:

  • zvažte blogování - s kvalitním obsahem vás mohou oslovit firmy a zaplatit vám sponzorství či affiliate marketing, nebo napište e-knihu! 
  • pronájem nemovitosti (to platí i na chaty a zahrady, o které roste zájem raketovou rychlostí)

pronájem či sdílení vozidel, půjčovat můžete i stan, počítač, kolo či stavební nářadí! Mrkněte na aplikaci SharyGo.

Od malého přivýdělku k začátku podnikání

V dnešním článku jsme do vás nahustili pořádnou porci nápadů, jak si přivydělat ke stávající práci. Klíčem je najít něco, co vás baví a děláte s vášní a odhodláním - pak půjde práce od ruky. Každý krok směrem k vedlejšímu příjmu přináší nejen finanční výhody, ale spoustu nových zkušeností, radost z tvoření a kdo ví, třeba i nového směru podnikání. Tak co ve vás je? Ukažte to!

Přečtěte si náš další inspirující článek - příběh Anny a její kavárny!

Pomáháme lépe hospodařit

Všechny články

Potřebujete poradit? Tak se ozvěte!

Bezplatná infolinka