← Všechny články

Publikováno
16.5.2024

Co je revolvingový úvěr?

Délka čtení:
1 min 30 s
0:00
0:00

Hledáte půjčku, která bude pružně reagovat na vaše potřeby a bude skutečně výhodná? Revolving vám může nabídnout možnost tahat za páčky, kdy zrovna potřebujete a dodat pouze potřebnou částku bez zbytečného přeplácení na úrocích. Láká vás mít půjčku pevně ve svých rukách a nakládat s prostředky jak potřebujete? Pojďme si na revolvingový úvěr posvítit.

Jak to funguje?


Revolving je jako nekonečná kazeta s páskem, která se stále otáčí - jedná se krátkodobý úvěr, který je stále v pohotovosti a obnovuje se bez nutnosti opětovného sjednání.

V tradičních půjčkách jako jsou osobní úvěry nebo hypotéky zapomeňte na flexibilitu. Tady máte půjčenou částku, plaťte 3 roky tuto splátku a hotovo. Přes to nejede vlak. Naopak revolvingový úvěr umožňuje klientovi opakovaně půjčovat a splácet finance do stanoveného limitu. Ukážeme vám jednoduchý příklad.

Nemusíte si nacpat kapsy celou půjčkou, ale využít pouze to, co skutečně potřebujete. Půjčíte si například 20 000 Kč, ale převedete si na účet pouze 10 000 Kč na opravu vašeho mazlíčka v garáži. To znamená, že čerpáte pouze část a z ní platíte daný úrok. Jakmile částku splatíte, můžete opět čerpat celou částku 20 000 Kč dle vašich potřeb.

Připomíná vám to kreditní kartu? No jasně, vždyť princip je opravdu stejný! Vy si stanovíte limit, do kterého můžete čerpat prostředky a částka je vám po splacení opakovaně zase k dispozici. 

Kdy je revolvingový úvěr vhodný? 


Něco za něco. Flexibilní přístup k penězům a financím je vykompenzován vyšší úrokovou sazbou. Revolving oceníte v případě, že chcete mít peníze k dispozici hned a splácet pouze tolik, kolik zrovna potřebujete. 

Tak co, vyplatí se to? Mrkněte, čím jsme revolvingový úvěr posunuli u nás ve FlexiFinu a vytvořili tak výhodný produkt pro všechny. U nás při každé půjčce platí denní úroková sazba. To oceníte, pokud si potřebujete vyřídit třeba půjčku do výplaty. Kiksla vám lednička nebo dítě potřebuje zaplatit tábor? Můžete splatit částku hned, jak vám cinkne výplata na účet, třeba za 3 dny. Nemusíte tak přeplácet za zbytečně dlouhou dobu, kterou nabízí standardní půjčky s měsíčními úrokovými sazbami. 

O dalších výhodách půjčky u nás a jak to celé funguje se dozvíte zde.

Chytrý společník co vás nenechá ve štychu

Revolvingový úvěr může být skvělým společníkem na cestě za vašimi sny. Je flexibilní, přizpůsobivý a stojí vám po boku, kdykoli potřebujete finanční podporu na dosažení vašich cílů. Ať už potřebujete rychle opravit auto, nebo investovat do vzdělání svých dětí, revolving poskytne potřebné zázemí. 

S tímto finančním nástrojem ve své výbavě máte možnost čelit nepředvídatelným výzvám s jistotou, že zvládnete cokoli! 

Pomáháme lépe hospodařit

Všechny články

Potřebujete poradit? Tak se ozvěte!

Bezplatná infolinka