← Všechny články

Publikováno
21.2.2024

Co jsou rychlé půjčky a jaké jsou jejich výhody? Klíčové faktory pro bezpečný výběr

Rychlost, se kterou budete mít peníze na účtě, hraje v některých situacích velkou roli. Rychlá půjčka je taková pomyslná záchranná brzda právě pro ty, kteří potřebují financovat nepředvídatelné výdaje v krátkém časovém horizontu. A nebo si přejete přiblížit se svému snu? Chybí vám peníze na klíčový kurz či rekvalifikaci? V tom případě jsme tady pro vás a peníze můžete mít na účtu do 5 minut!

Rychlost, se kterou budete mít peníze na účtě, hraje v některých situacích velkou roli. Rychlá půjčka je taková pomyslná záchranná brzda právě pro ty, kteří potřebují financovat nepředvídatelné výdaje v krátkém časovém horizontu. A nebo si přejete přiblížit se svému snu? Chybí vám peníze na klíčový kurz či rekvalifikaci? V tom případě jsme tady pro vás a peníze můžete mít na účtu do 5 minut!

Co si představit pod pojmem rychlé půjčky?

Jak už nám slovní spojení samo napovídá, jedná se o finanční produkt, které slibuje rychlé vyřízení a poskytuje finanční prostředky obvykle krátkodobého charakteru.

Na českém trhu se často nabízí online, což značně usnadňuje celý proces žádosti a schválení. Právě proto se jedná o finanční produkty, které umožňují rychlý proces schvalování a minimální byrokratické zatížení. Charakteristickým rysem je jejich dostupnost prakticky okamžitě - je tedy ideální jako rychlá půjčka před výplatou téměř na ruku!

Víte, kdy využít možnosti rychlé půjčky?

Možná jste se s nimi setkali pod názvem malé půjčky či půjčky před výplatou. Jedná se o částky v řádech tisíců i desetitisíců korun, které vám aktuálně chybí a není jiná možnost, jak situaci vyřešit.

Možná nastala chvíle, kdy potřebujete zaplatit v určitém termínu svůj závazek a výplata má přijít až za pár dní. Často také nastane nečekaná situace, kdy vypoví službu například pračka, zároveň u auta odešly tlumiče a nebo je potřeba vyměnit brzdové destičky. Ten moment zná určitě každý z nás, kdy se pokazí ideálně vše najednou a tzv. zákony schválnosti zde fungují vždy spolehlivě, že?

A teď ta pozitivní vize pro možné využití půjčky. Třeba se vám naskytla příležitost vysněného podnikání, je třeba absolvovat doplňkový kurz, nebo využít situace ideálních podmínek pro rozšíření podnikání a potřebujete proto investovat peníze do svých začátků,.. Příkladů je několik, záleží, kde se právě teď nacházíte. Ať už se jedná o investici do podnikání či investici do vzdělání, rychlá půjčka vám pomůže zvládnout překlenovací období, které vás dělí od vašeho vysněného cíle.

Jednou z hlavních výhod, které tato krátkodobá půjčka nabízí, je právě její flexibilita a rychlost získání finančních prostředků. A tu ocení především ti, kteří by mohli mít problém se získáním klasického bankovního úvěru. Jelikož rychlá půjčka by pro ně mohla být dostupná i bez zdlouhavého ověřování jejich finanční historie.

Znáte základní výhody úvěru u FlexiFin? 

Kde získat rychlou půjčku a jak to funguje

Kde a jak rychlou půjčku získat opravdu rychle? Jste pravděpodobně pod velkým tlakem, nemáte čas chodit někam na pobočku, možná se cítíte i nekomfortně a je vám lehce trapné, že musíte takovou situaci řešit. A při té představě, že budete sedět tváří v tvář s cizím člověkem a jednat s ním (v ne úplně diskrétním prostředí) na přepážce o půjčení peněz, na vás jdou pomalu mdloby.

A přesně v tom je výhoda online světa. Vše vyřešíte během pár minut prostřednictvím webového formuláře, nebo pošlete email přímo do společnosti, kde vám zodpoví případné dotazy. A to vše z pohodlí domova, cestou z práce, jednoduše odkudkoliv. A pokud potřebujete znát odpovědi na vaše otázky nejlépe obratem, mají poskytovatelé rychlých půjček častokrát dostupnou i infolinku.

Dalším plusem je, že rychlé půjčky poskytují především nebankovní instituce. A protože se stále bavíme o rychlých půjčkách, kdy si nemůžete dovolit na peníze déle čekat, fungují tyto instituce povětšinou i o víkendech a svátcích.

Jaké jsou hlavní výhody rychlých půjček?

Hlavně rychle. Rychlé půjčky přinášejí zájemcům klid v podobě téměř okamžitého a relativně nenáročného řešení. V dnešní uspěchané době hraje čas hlavní roli. Proto je rychlá půjčka v případě nenadálé finanční potřeby tolik atraktivní.

Dostupnost

Rychlé půjčky jsou charakteristické svou vysokou přístupností. Finanční instituce obvykle nenastavují přísná kritéria pro jejich získání, což umožňuje širšímu okruhu lidí využít tuto finanční pomoc. Peníze na svém účtu můžete mít během pár minut 24/7, stačí vám jen mobilní telefon a pár kliknutí.

Rychlost vyřízení

Rychlost schválení je jedním z klíčových benefitů rychlých půjček. Žadatelé mohou obdržet finanční prostředky často již během několika minut až hodin od podání žádosti, což je ideální v situacích, kdy potřebujete reagovat opravdu rychle na nečekané nutné výdaje.

Znáte naši doplňkovou službu “Presto”? Díky ní vám po schválení úvěru garantujeme odeslání peněz obratem po podpisu smlouvy!

Minimální administrativa

Dalším významným plusem je minimalizace administrativní náročnosti. Pro získání rychlé půjčky není zapotřebí složitých postupů ani velkého množství papírování. Proces je navržen tak, aby byl pro vás co nejméně zatěžující a půjčka se tak mohla vyřešit s minimálními časovými a administrativními náklady.

Máte další dotazy?

Stále nemáte jasno, zdali se do celého procesu pustit? Využijte pro zodpovězení svých otázek přehled “častých dotazů”. Určitě nejste jediní, koho zajímá např. “jak dlouho trvá vyřízení žádosti” a nebo “kdy obdržím peníze na účet” potažmo “můžu si úvěr navýšit”. Objevíte zde i vysvětlení doplňkových služeb jako je “Klidné spaní” a další.

80 000 Kč do 5 minut na váš plán

Online úvěry bez zbytečného čekání a byrokracie

CHCI SI PŮJČIT

Rychlost, se kterou budete mít peníze na účtě, hraje v některých situacích velkou roli. Rychlá půjčka je taková pomyslná záchranná brzda právě pro ty, kteří potřebují financovat nepředvídatelné výdaje v krátkém časovém horizontu. A nebo si přejete přiblížit se svému snu? Chybí vám peníze na klíčový kurz či rekvalifikaci? V tom případě jsme tady pro vás a peníze můžete mít na účtu do 5 minut!

Jaké jsou požadavky pro získání rychlé půjčky?

Přestože se jedná o dostupnou službu s minimální náročností na papírování, je nutné při žádosti o rychlou půjčku splnit několik základních požadavků. Samozřejmě se mohou mírně lišit v závislosti na poskytovateli financí, ale existují obecně daná kritéria a nelze je obejít.

Věkové omezení

  • Žadatel musí být svéprávný a plnoletý, minimální věk je tedy 18 let.
  • U některých institucí může být stanoven maximální věkový limit.

Důkaz o příjmu

  • Instituce vyžadují důkaz stabilního měsíčního příjmu.
  • Dokladem o příjmu může být výplatní páska, bankovní výpisy dokonce i důchod.

Kontrola kreditní historie

  • Provedení kontroly kreditní (úvěrové) historie může být součástí procesu schvalování. Instituce se mohou zaměřit na vaši platební morálku.
  • Některé nebankovní společnosti mohou nabídnout půjčky i přes negativní záznamy v kreditní historii.

Co mít na paměti, pokud zvolím rychlou půjčku?

Samozřejmě je v první řadě nutné zvážit své možnosti. Vzhledem k povaze krátkodobé půjčky se doporučuje mít stabilní příjem a promyšlenou celkovou výši částky, kterou si plánujeme půjčit. Berte v úvahu své příjmy a výdaje, rychlá půjčka určitě není vhodná volba pro zafinancování celé luxusní dovolené.

Možnost zadlužení

Využití rychlé půjčky pro pokrytí nečekaných výdajů nemusí být problém, ale časté nebo nezodpovědné půjčování může vést k hlubokému zadlužení. Vyhněte se začarovanému kruhu a dluhové spirále.

Zvažte důkladně své možnosti. Zvládnete rychlou půjčku splatit v plné výši a v řádném termínu? Dostojíte podmínek? V opačném případě můžete očekávat sankce za prodlení a porušení smluvních podmínek.

Porovnejte si možnosti nabídek rychlé půjčky

Přestože je nabídka na první pohled lákavá a slibuje např. 0% úroky, projděte si důsledně jednotlivé parametry. Zjistěte si, zda je možné půjčku splatit předčasně, jaké nabízí možnosti pojištění, umožňuje flexibilní splácení? Je dobré znát veškeré nabízené výhody produktu, jedině tak předejdete budoucím finančním komplikacím.

Proč je v nabídce sazba za úrok a za RPSN?

Ptáte se, co znamenají procenta uvedená u RPSN? Tento údaj uvádí roční procento z celkové výše úvěru. To znamená, že zatímco úroková sazba ukazuje jen cenu (odměnu věřiteli) za vypůjčení peněz, RPSN kromě úroku zahrnuje i další náklady spojené s úvěrem. Příkladem jsou to administrativní poplatky, poplatky za správu úvěru, pojištění úvěru, a další. 

U nabídek je vždy uvedena výše RPSN – banky i jiní věřitelé ji ze zákona musí uvádět. Tato povinnost vznikla právě proto, aby spotřebitel mohl snáze porozumět nabídce a nebyl ve výsledku překvapen. Úrok sám o sobě totiž dostatečně nevypovídá o celkových nákladech půjčky.

Podmínky splácení a délka splácení

Každá instituce má své podmínky splácení, věnujte proto pozornost jejich znění. Jedná se o další důležitý a zásadní faktor pro vaše rozhodování. Prověřte si možnosti nabídky, nabízí odložení splátek? Je možnost předčasného splacení? Připravte se na všechny situace, které mohou reálně nastat a řádné splácení ohrozit. Pojistit si “neschopnost splácet” se může hodit při úrazu a jiných neočekávaných okolnostech.

Připomeňme si benefity FlexiFin úvěru.

Jak se vyhnout podvodu u rychlé půjčky a co je dobré si ověřit

Přestože se nyní vaše pozornost pravděpodobně ubírá jedním jediným směrem, kterým je získání financí v co nejkratším čase, buďte ostražití. I v oblasti rychlých půjček můžete narazit na podvodné praktiky. Při výběru rychlé půjčky je proto klíčové si prověřit poskytovatele - např. jeho webové stránky a kontakty - zavolejte do společnosti a ptejte se, také si pečlivě přečtěte smluvní podmínky. Věnujte pozornost zkušenostem jiných zákazníků či vašich blízkých.

Ověření poskytovatele

Důkladné ověření poskytovatele je prvním krokem k zajištění bezpečné půjčky. Prohlédněte si web a prověřte si důležité informace (např. fyzické sídlo firmy, funkční telefonický a e-mailový kontakt a další).

Zkontrolujte si, že poskytovatel má potřebnou licenci, kterou uděluje Česká národní banka (ČNB). Díky novele zákona o spotřebitelských úvěrech by na našem trhu měly působit pouze důvěryhodní poskytovatelé půjček, kteří získali licenci právě od ČNB.

Čtení smluvních podmínek je nutnost

Prostudujte si pečlivě znění smlouvy a smluvních podmínek, ač na peníze opravdu spěcháte. Nepodceňujte obsah dokumentů, se kterými souhlasíte a které podepisujete.

Smlouva by měla být srozumitelná, přehledná a transparentní. Vždy se ujistěte, že správně chápete uvedené úrokové sazby a jste srozumění s možnými sankcemi při nedodržení podmínek. Ptejte se a ověřte si informace, pokud si nejste jisti. 

Jaké údaje byste měli snadno dohledat ve smluvních podmínkách?

  • Celková výše úvěru
  • RPSN a úrok
  • Podmínky, kdy může dojít ke změně RPSN
  • Délka splácení úvěru a stanovení jednotlivých splátek
  • Způsob splácení
  • Podmínky ukončení smlouvy
  • Možnosti a podmínky předčasného splacení rychlé půjčky
  • Povinnost instituce informovat o změně RPSN, splátek, splatnosti a další

Pojďme si zrekapitulovat rychlé půjčky v bodech

Rychlé půjčky poskytují finanční flexibilitu v situacích, kdy lidé potřebují neprodleně peníze. Jsou charakteristické minimálními administrativními požadavky a rychlým schvalovacím procesem. Mezi hlavní výhody patří:

  • Dostupnost a rychlé schválení: Půjčky jsou často schváleny během několika hodin nebo dokonce minut. Finance máte téměř okamžitě, proto je tato možnost vhodná pro neočekávané výdaje, jako jsou doplatky za energie nebo pořízení nového či rozbitého spotřebiče.
  • Minimální papírování: Pro získání takového úvěru často stačí pouze základní osobní údaje a doklady.
  • Flexibilita: Umožňují vám rychle získat menší finanční částky.
  • Dostupnost online: Většina rychlých půjček je dostupná online, což znamená, že je lze získat bez návštěvy pobočky.

Vždy si pozorně přečtěte veškeré smluvní podmínky. Jedině tak porozumíte pravidlům krátkodobého úvěru a ujistěte se, že dokážete dodržet své závazky. A pak už je to jednoduché, jsme tu pro vás my, abychom vám pomohli!

80 000 Kč do 5 minut na váš plán

Online úvěry bez zbytečného čekání a byrokracie

CHCI SI PŮJČIT

Pomáháme lépe hospodařit

Všechny články

Potřebujete poradit? Tak se ozvěte!

Bezplatná infolinka