← Všechny články

Publikováno
18.5.2024

Nový koníček? Tipy na skvělé aktivity téměř zadarmo

Délka čtení:
3 min
0:00
0:00

Hledáte způsob, jak využít volný čas a nezaplatit za to majlant? Často přehlížíme, že i ty nejjednodušší aktivity nám mohou přinést spoustu radosti a nových zážitků. I za málo peněz si můžete užít hodně muziky. Dáme vám hned několik tipů na aktivity, které jsou finančně dostupné pro všechny, nebo jsou zcela zadarmo!

V kreativitě se meze nekladou

Máte-li šikovné ruce, tak proč je nevyužít k tvorbě. Můžete udělat domácí dekorace, které vám bude závidět každá sousedka až přijde na kafe. Recyklujte to, co máte doma. Ze starých věcí se dají vytvořit parádní díla! Staré nádoby jako formy, konvičky nebo plechovky snadno přetvoříte barvou a detaily na úžasné nové květináče. 

Už jste si někdy vzali papír a začali kreslit? Nemusí z vás být hned Picasso, jde o proces! Vyzkoušejte různé techniky. Zjistíte, že kreslit nemusíte rozhodně jen tužkou a pastelkami jako ve škole. Víte, že se dá třeba malovat kávou? Vytvořte unikátní a originální díla pro radost!

Nazujte “neposlušné tenisky” a šup do přírody!

Jste spíše typ, který rád tráví čas venku? Pak to propojte s nějakou zajímavou aktivitou! Co takhle lupnout do vyhledávače zajímavá místa ve vašem okolí, vybrat cíl, nazout kecky a vyrazit? Začněte obyčejnou procházkou. Budete koukat, jaké aktivity se dají dělat venku zcela zadarmo:

  • geocaching - pomocí GPS hledáte schované schránky, tzv. “cashe”
  • focení a natáčení - s telefonem, který máte můžete vytvořit skvělé vlogy
  • jóga a meditace
  • piknik
  • frisbee nebo discgolf
  • pozorování hvězd
  • venčení pejsků z útulku

Pokud máte děti, zeptejte se jich, co by chtěli venku dělat. Dodají vám tolik inspirace, že nebudete stíhat jejich nápady ani realizovat!

Digitální doba si žádá koníčky v online světě

I když staré analogové foťáky mají svou duši a na instagramu by všichni valili oči, jaké parádní fotky s tím můžete udělat, chápeme že láska ke starým věcem není pro každého. 

Pokud vás zajímají technologie a jste kreativní, pojďte toho využít naplno. Víte kolik stojí dobrá rada? Je k nezaplacení! Jste expertem na něco, co lidi zajímá? Předejte své vědomosti pomocí jednoduchých videí na sociálních sítích. Můžete točit třeba o tom, jak vybrat nejlepší sekačku, upéct dort bez cukru nebo jak uklidit domov non-toxic. Předejte dál to, co vás baví! Pokud máte duši komika, máte vyhráno. Na sociální sítě se lidé chodí primárně bavit a největší úspěch mají ti, kteří předávají informace s humorem.

Koníčky s přidanou hodnotou

Naučte se další jazyk! Můžete šprechtit třeba německy nebo si naložte větší sousto a naučte se hned několik cizích jazyků najednou. Už dávno neplatí, že se musíte biflovat z učebnic. K tréninku vám pomohou:

  • aplikace jako např. Duolingo
  • dětské knihy 
  • youtube videa 
  • podcasty
  • kamarádi z ciziny

Pokud cizí jazyk není vaše parketa, vzdělávat se můžete online naprosto v čemkoli. A kdo ví, třeba z nových vědomostí a dovedností rozjedete nový job!

Když na to nechcete být sami

Máte raději společnost? Vyrazte si s přáteli zacvičit přímo venku! Workoutová hřiště jsou dnes téměř všude a je to úplně zadarmo. Většinou v těchto komunitách panuje skvělá nálada a setkáte s lidmi, kteří vás vyhecujou k novým rekordům.Je to na vás moc? Chápeme. Alternativou může být účast nebo pořádání klubu čtenářů. Tam se sice tak nezapotíte, ale poznáte další knihomohly, jako jste vy!

S chutí do toho!

Ať už vyberete jakýkoli koníček či aktivitu, hlavně se do toho pusťte. Nemáte co ztratit, vždyť se jedná o low-cost záležitosti. Korunky zůstanou doma a vy můžete jen získat, protože makat na sobě, ať už fyzicky nebo mentálně, je správný krok ke zlepšení životní kvality.

S chutí do toho objevovat něco nového!

Pomáháme lépe hospodařit

Všechny články

Potřebujete poradit? Tak se ozvěte!

Bezplatná infolinka