← Všechny články

Publikováno
13.9.2024

Platba QR kódem v appce FlexiFin: Snadné, rychlé, praktické a bezpečné

Délka čtení:
2 min 30 s
0:00
0:00

Představte si tu situaci: stojíte v Alze, před vámi se tyčí krabice s vaším novým vysněným telefonem (nebo ledničkou, co jste si chtěli koupit od Vánoc) a najednou… váš účet hlásí nulu? Nevadí! S naší appkou FlexiFin a platbou přes QR kód už vás nic nezastaví. Rychlé, jednoduché a umožňuje vám nakoupit hned a zaplatit později ve splátkách, o kterých rozhodujete vy.

Je to tak easy, že už nebudete chtít platit jinak!

Co je to QR platba a jak funguje? 

QR platba je super snadný způsob, jak posílat peníze nebo platit za zboží a služby. Na pokladně (nebo online při dokončení nákupu) vám obchodník vygeneruje QR kód, který jednoduše naskenujete přímo v appce FlexiFin. Pak už jen potvrdíte platbu a je hotovo! Žádné lovení peněženky z útrob kabelky či kapes, nebo nutné sledování zůstatku na účtu, žádné složité procedury. Prostě QR kód ve FlexiFin appce, sken, a máte zaplaceno. Navíc si ušetří obchodníci poplatky za platby kartou, takže vás budou mít ještě radši! 

A co je nejlepší pro vás? Platbu přes QR kód provedete hned, svůj nákup si tedy můžete okamžitě odnést, ale platit za něj budete později - v denních, týdenních, nebo klidně měsíčních splátkách. Utracená částka se přičte automaticky k vaší půjčce. Víc flexibilní už to být snad ani nemůže, že? Prostě paráda. Nakupovat a využívat QR platbu můžete až do výše svého kreditního rámce, zkrátka a dobře, berte tuto možnost jako pomyslnou kapsu (kreditku), do které můžete sáhnout, když bude třeba.

A pokud jste zrovna v situaci, kdy potřebujete půjčit, můžete to udělat hned teď

Jak vytvořit QR kód pro platbu? Jednodušší než složit papírovou vlaštovku

Co když potřebujete poslat peníze někomu jinému? Dlužíte kamarádovi za oběd? No problema. Váš kámoš ve své bankovní aplikaci najde “QR platba generátor” a vytvoří QR kód pro rychlou platbu i vám. Peníze má na účtu dřív než vám vystydne jídlo. 

Jak platit přes QR kód? Skenujte a je to!

QR platba je opravdu jednoduchá. Jak na to?

  1. Vyberte si zboží u obchodníka, který umožňuje platbu QR kódem. Na pokladně vám vygenerují QR kód.
  2. Otevřete appku FlexiFin, klikněte na tlačítko “Převést peníze” a vyberete možnost “Zaplatit QR kódem” 
  3. QR kód načtěte a potvrdíte platbu.

Platba je okamžitá, takže peníze letí raketovou rychlostí. Ani nemrknete a je to tam. Pozor, funguje to ale jen v českých korunách. Pokud potřebujete zaplatit Frantovi v eurech, budete to muset vyřešit klasickým převodem na váš účet. 

Platba přes QR kód: výhody, které vám zlepší den

Takže, proč platit QR kódem namísto toho, abyste si převáděli peníze nejprve na svůj účet a pak platili kartou? Tady je několik důvodů, kvůli kterým si QR platby zamilujete. 

  1. Rychlost a jednoduchost - Stačí naskenovat a hotovo. Žádné zadávání čísel účtu, čekání na převod peněz, zadávání hesel nebo jiných složitostí. Pouze jeden pohyb prstem (nebo spíš fotoaparátem), vyřešeno. 
  2. Platba teď, splácení později - Nakupte, užijte si zboží, a splácejte, jak vám to vyhovuje. U nás jste pánem (či paní) svých splátek! 
  3. Obchodníci vás budou milovat - Platba QR kódem obchodníky nestojí žádné poplatky, jak je tomu u plateb kartou, takže budou budou skákat radostí (alespoň v duchu).

Bezpečnost? To je samozřejmost - Platby jsou stejně bezpečné, jako ty klasické. Ale jsou mnohem rychlejší a pohodlnější.

Platby QR kódem jsou prostě skvělé

Našli jste nějakou nevýhodu? My teda ne. Až budete příště stát u poklady a uslyšíte “Můžete zaplatit QR kódem”, a vy víte, že jste nakoupili za více, než si nyní můžete dovolit, neváhejte ani vteřinu. Otevřete appku FlexiFin, naskenujte QR kód a užívejte si tu jednoduchost a rychlost. A pokud budete potřebovat poslat peníze třeba kamarádovi, řekněte mu ať využije QR platbu generátor a ušetříte si starosti na obou stranách. 

Platba přes QR kód je budoucnost, kterou můžete zažít už dnes. A s námi to není jen o platbě, ale také o tom, že si můžete všechno splácet dle svého rozvrhu. Absolutní svoboda.  

Takže, žádný stres a žádná prázdná peněženka! 

Pomáháme lépe hospodařit

Všechny články

Potřebujete poradit? Tak se ozvěte!

Bezplatná infolinka