← Všechny články

Publikováno
21.2.2024

Jak dětem dopřát a přitom ušetřit na oblečení a hračkách: Průvodce nákupem za rozumné ceny

Každý rodič si přeje pro své dítě to nejlepší, ale ekonomická situace rodiny to často nedovoluje. Nacházíte se v období, kdy se rozhodujete, co vaše dítě potřebuje a co už je zbytečnost? A nebo se častokrát přistihnete, jak u cenovky za hračku zvedáte obočí a nestačíte se divit té cifře za “kousek plastu”? Ať se nacházíte v jakékoliv životní situaci, vždy se dá situace vyřešit. Ukážeme vám, na čem všem ušetříte!

Každý rodič si přeje pro své dítě to nejlepší, ale ekonomická situace rodiny to často nedovoluje. Nacházíte se v období, kdy se rozhodujete, co vaše dítě potřebuje a co už je zbytečnost? A nebo se častokrát přistihnete, jak u cenovky za hračku zvedáte obočí a nestačíte se divit té cifře za “kousek plastu”? Ať se nacházíte v jakékoliv životní situaci, vždy se dá situace vyřešit. Ukážeme vám, na čem všem ušetříte!

Jak zvítězit nad (zbytečnou) kvantitou a pořídit dětem opravdu kvalitu?

Obecně je známo, že vše, co se týká dětí, je velice úspěšný business. Moderní doba nám nabízí tolik možností, vše je líbivé a vše se zdá potřebné. Ano, oblečení a hračky jsou neodmyslitelnou součástí života dítěte, které si vyžadují obměňování s ohledem na jeho vývoj. Ale všeho rozumně. Vždyť velikost oblečení a obuvi měníte i bez nadsázky co tři měsíce.

Zkrátka mít rodinný rozpočet pod kontrolou a udržet tempo, jakým děti rostou, je častokrát výzva. Jak tedy udržet kvalitu věcí, aniž bychom počítali každou zbývající korunu do následující výplaty? Jak dopřát dětem určitý standard, aby děti měly opravdu to, co potřebují, a přitom nám finance zbytečně nezpůsobovaly další starosti?

Existují různé strategie, jak na dětském oblečení a hračkách ušetřit, aniž by se snižovala jejich kvalita nebo estetická hodnota. Zmíníme si, kde nakupovat kvalitní zboží z druhé ruky, jak hledat slevy a výhodné akce. Obměnit dětský šatník je možné i skrze výměnu oblečení s ostatními rodiči, sociální sítě nabízí mnoho alternativních skupin s touto tématikou ve smyslu udržitelnosti lidských zdrojů.

Plánujte vědomé nákupy, tvořte si nákupní seznam. Pokud se blíží například školní věk dítěte, porozhlédněte se po potřebách pro školáky. Nákupy pod nátlakem či impulzní nákupy vám jen generují nežádoucí výdaje. Využívejte různé online platformy nebo charity, kde je možné pořídit oblečení a hračky za zlomek původní ceny nebo dokonce zdarma.

Proč je úspora na dětském oblečení a hračkách důležitá?

Pokud bychom se na odpověď zaměřili opravdu jasně a stručně, pak je to ideální segment, kde se dá jednoduše ušetřit. Proč? Především v prvních letech děti z oblečení rychle vyrostou a hračky je třeba pravidelně přizpůsobovat vývoji dítěte. Proto není nutné investovat do značkového svetříku, který by dítě stejně neunosilo, “protože přece byla drahá, tak ať se hned neumaže”. Přiblížíme vám hloubku myšlenky:

  • Finanční stabilita: Věci pořizujte rozumně bez zbytečných výstřelků typu “značková vestička a značkové tenisky”, když se dítě sotva batolí. Omezení výdajů na oblečení a hračky pomáhá rodinám udržet finanční stabilitu - děti rostou rychle a často potřebují věci v relativně krátkém čase obměňovat, což může být finančně opravdu náročné.
  • Ekonomická efektivita: Vhodným výběrem oblečení i hraček a jejich promyšleným nákupem mohou rodiče získat kvalitní produkty za nižší ceny. Mít přehled o obsahu ve skříni je základ. Jakmile si vytvoříte systém a odhadnete například počet tepláků, četnost jejich nošení v kombinaci s plánovaným praním prádla, máte vyhráno.

Můžete také ušetřit tím, že se rozhodnete pro nákup z druhé ruky nebo využijete systémy výměny a půjčování. Je to nejen cenově dostupnější, ale také to má pozitivní dopad na udržitelnost a životní prostředí.

  • Udržitelnost: Opakované využití oblečení a hraček snižuje potřebu výroby nových výrobků a má pozitivní vliv na životní prostředí. Rodiče tedy přispívají k ochraně planet pro budoucí generace.

Vašim přístupem k úsporám na dětském oblečení a hračkách také ukazujete dětem, že nakupovat se dá i zodpovědně a že je důležité rozlišovat mezi potřebami a přáními. Výchova v duchu uvážlivého konzumenta je důležitou životní zkušeností.

Prozradíme vám, jak (nejen) pro děti nakupovat chytře

Plánovat, plánovat a zase plánovat. Jedině tak můžete mít finance pod kontrolou. Promyšlený nákup dětského oblečení a hraček jednoduše spočívá v efektivním plánování, využívání sezónních nabídek a sledování slev a akčních cen.

Plánování nákupů

Nákupní plán pomáhá výrazně šetřit a zamezuje impulzivním koupím. Rodič by měl mít přehled o tom, co už děti mají, a co skutečně potřebují. Předem vytvořený seznam potřebných věcí je klíčový. Tento seznam by měl obsahovat nejen konkrétní položky, ale také velikosti a požadovanou kvalitu.

Sezónní nákupy dětského oblečení

Nákup v období výprodejů může být výhodný pro pořízení oblečení na příští sezónu. Například zimní bundy a boty jsou často výrazně levnější ke konci zimy. Taktika je jednoduchá: nakupujte oblečení alespoň o číslo větší (záleží na vývoji dítěte, na který už můžete mít odhad). poslouží dětem v následujícím roce.

Využití slev a výprodejových akcí

Objevit krásnou a odpovídající zimní bundu za plnou cenu je fajn. Ale znáte ten pocit, když přesně takovou bundu objevíte ve slevě? Radost je několikanásobná! Nakupování ve výprodejích, využívání slevových kódů a akčních nabídek je prozíravý způsob, jak šetřit. Nepodceňujte sílu akčních letáků, sledujte slevy a akce, plánujte!

Četli jste už náš článek Jak mít pod kontrolou finance rodinný rozpočet? Jeho obsah by vás mohl obohatit, pojednává nejen o tipech na slevy a akce. Odkazy v článku vám prozradí více. Zmíníme si jednu internetovou stránku, která sdružuje mnoho obchodů ze všech nákupních segmentů. Najdete zde snad téměř vše od potřeby pro děti, domácnost, přes potřeby pro zahradu a zvířata,.. až po cestování! Buďte v obraze, mějte přehled. Rozhodně stojí za to si porovnat ceny na různých e-shopech spolu s cenami v kamenných obchodech.

Kde hledat kvalitní levné dětské oblečení?

Vytvořte si strategii i pro dětský šatník. Z vlastní zkušenosti víme, že ven na zahradu děti nepotřebují značkové a vlastně ani úplně nové oblečení. Máte ve svém okolí starší děti než jsou ty vaše? Domluvte se s jejich rodiči na možné výměně například za spotřební zboží a nebo symbolickou částku peněz.

Avšak co se týká obuvi, zaměřte se na kvalitní a novou obuv! Nepodceňujte růst nohy, formování chodidla, správný tvar klenby. Každá noha je unikátní. Bota, která se již vytvarovala podle jiného chodidla, nebude tou správnou volbou. Myslete na to. Využijte výprodejů a slev po sezóně. Levněji můžete pořídit z druhé ruky jedině ty botičky, ze kterých děti vyrostly, ještě než je stihly nosit!

Víte, kde pořídit dětské oblečení levně? A kde hledat kvalitní obuv? Ukážeme si tipy, kde s jistotou objevíte širokou nabídku cenově dostupného oblečení.

Máte své oblíbené second-hand obchody?

Ikonické sekáče. Kde jinde se v devadesátých a dvacátých letech daly sehnat levné značkové kousky oblečení za hubičku! Také si vybavujete tu specifickou vůni? Pro nás děti to bylo takové vzrušující dobrodružství, jestli ten den s maminkou objevíme na štendru zase něco hezkého. Dnes existují dokonce i sekáče s luxusními značkami, ale o tom třeba jindy :)

Nákupy v second-hand obchodech jsou vynikajícím způsobem, jak najít kvalitní a přitom cenově dostupné dětské oblečení. Tyto obchody často nabízí široký výběr značkového i neznačkového oblečení, které je stále v dobrém stavu. Využít lze také specializovaných second-hand e-shopů, kde mohou být k dispozici obvykle výhodnější nabídky než v klasických obchodech.

Výprodeje a outlety s dětským oblečením zbožňujeme, vy také?

Výprodeje a outlety jsou další skvělou alternativou pro úsporný nákup dětského oblečení. Mnohé obchody a značky pořádají sezónní výprodeje starších kolekcí, kde je možné pořídit nové kousky za zlomek původní ceny. Za zmínku stojí i další tip. Navštivte také aktuální online nabídku webu s výprodejovými cenami, u kterých je výhodou široký sortiment. Určitě najdete, co hledáte!

Používáte online bazary a prodejní aplikace “lidé lidem”?

Pro ty, kteří upřednostňují nakupování z pohodlí svého domova, jsou online bazary a prodejní aplikace ideální volbou. Na těchto platformách lze často najít jak nové, tak použité oblečení za přijatelné ceny. Navíc nabízí flexibilní možnosti hledání podle stavu, velikosti, značky a ceny. Mezi oblíbené patří aplikace Vinted, která má dlouhou historii - možná si ji pamatujete ještě jako “Votoč vohoz”. My osobně jsme si ji zamilovali, z vlastní zkušenosti můžeme jen doporučit. Stačí sledovat recenze a komunikovat s prodejcem. A nebo budete i vy dokonce tím prodejcem?

80 000 Kč do 5 minut na váš plán

Online úvěry bez zbytečného čekání a byrokracie

CHCI SI PŮJČIT

Každý rodič si přeje pro své dítě to nejlepší, ale ekonomická situace rodiny to často nedovoluje. Nacházíte se v období, kdy se rozhodujete, co vaše dítě potřebuje a co už je zbytečnost? A nebo se častokrát přistihnete, jak u cenovky za hračku zvedáte obočí a nestačíte se divit té cifře za “kousek plastu”? Ať se nacházíte v jakékoliv životní situaci, vždy se dá situace vyřešit. Ukážeme vám, na čem všem ušetříte!

Jak ušetřit na dětských hračkách?

Před Vánocemi se vám možná dostal do ruky známý katalog s hračkami. Také jste se nestačili divit, co všechno na trhu existuje za hračky? Točí se vám z toho hlava kolem? A co potom našim dětem. Při nákupu hraček existují rozumné způsoby, jak minimalizovat výdaje a přitom zajistit, že děti mají to, co potřebují ke svému rozvoji ale i k zábavě. Zároveň levné hračky nemusí být špatné hračky.

Výběr poctivých a kvalitních hraček

Trend poslední doby je ve znamení návratu dřevěných hraček. Máme radost, je to trvanlivá varianta, bez zbytečných (levných) plastů. Rodinný rozpočet také ocení, pokud jako rodiče kladete důraz na kvalitu a odolnost při výběru hraček. Bytelné hračky přežijí více než jedno dětské užívání, a dokáží ušetřit peníze v delším časovém horizontu. Je vhodné vybírat například hračky z pevných materiálů, které snesou časté používání a nevyžadují časté nahrazování. Odolné hračky jsou nejen ekonomické, ale mohou být také bezpečnější pro děti.

Sdílení a výměna hraček je pro vás výhra

Není od věci se domluvit s kamarádkou či jinou maminkou, se kterou máte podobně staré děti, na možnosti povyměňovat si hračky. Další metodou úspory může být právě sdílení a výměna hraček nejen mezi rodinami, přáteli, ale i prostřednictvím komunitních skupin. Sdílení zabraňuje zbytečnému hromadění a poskytuje dětem přístup k širokému spektru hraček. Výměnný systém umožňuje rodičům obměňovat hračky, aniž by bylo nutné pořizovat nové. Zároveň tím můžete podpořit sociální interakce a učit tak děti hodnotám sdílení a komunit. Výměna hraček může být výhodná pro všechny zúčastněné strany.

DIY hračky a tvůrčí aktivity

Vysvětlíme si hned na začátek zkratku DIY. Tato tři písmena znamenají “do it yourself”, tedy doslova “udělej si sám”. Vytváření vlastních DIY hraček poskytuje nejen zábavu a učení v procesu tvorby, ale také pomáhá šetřit náklady. Společně s dětmi můžete vyrábět hračky z běžně dostupných materiálů doma, které často představují minimální nebo žádné náklady. Tvůrčí aktivity jako kreslení, stavění modelů a domů z kartonu nebo vytváření hudebních nástrojů z recyklovaných materiálů rozvíjí dětskou kreativitu a zároveň stojí málo peněz. Nápady na DIY hračky mohou inspirovat k nekonečným hodinám zábavy bez potřeby utrácet za hotové hračky.

Recenze zákazníků nad zlato. A porovnání cen také.

Nejcennější jsou pro vás zkušenosti zákazníků, kteří již zakoupili produkt před vámi. A kteří mohou dát zpětnou vazbu na online shop, na kterém se chystáte nakupovat. Hodnocení spokojenosti z řad zákazníků jsou velice cenné, předejdete tak zklamání a možné ztrátě peněz. A nervů, že? Internetové recenze a srovnání cen napříč e-shopy hrají při nákupech klíčovou roli.

Který porovnávací web vás napadne jako první?

A jak ušetřit čas s porovnáváním cen na internetu? Prostřednictvím cenového srovnávače! Znáte stránku Heureka.cz? Jedná se o jeden z nejznámějších porovnávacích webů u nás a pozor. Už nepropojují jen obchodní partnery se zákazníky na území Česka, ale fungují v dalších 9 státech Evropy!

Díky vynikající myšlence a nástroji pro nalezení nejlepší ceny jsou často vyhledávanou dómenou na internetu. Uživatelé zde mohou snadno srovnat mimo jiné ceny dětského oblečení a hraček z různých obchodů a e-shopů. Heureka.cz je oblíbená platforma, protože přehledně uvádí ve výčtu obchodů i cenu za dopravu a hodnocení zákazníků. A nejen hodnocení obchodu. Objevíte zde i hodnocení výrobku od uživatelů, kteří si věc pořídili před vámi!

Zkušenosti ostatních rodičů k nezaplacení, že?

Zkušenosti ostatních rodičů lze efektivně využít pro informované rozhodování. Diskusní fóra a sociální sítě jsou plné hodnocení a doporučení, které mohou pomoci při výběru kvalitního a cenově příznivého oblečení i hraček. Skrblík.cz nabízí recenze a praktické rady na to, jak ušetřit na dětském oblečení. Při výběru je důležité sledovat nejen samotnou cenu, ale i kvalitu a životnost produktu.

Využití komunitních sítí a skupin dává smysl

V dnešní době i menší město a vesnice má svoji skupinu na internetu (například skrze známý Facebook), kde je můžete komunikovat a hlavně objevit i nabídky s dětským oblečením a hračkami za výměnu nebo jistě výhodnější cenu.

Prostřednictvím stránek na internetu, které jsou přímo zaměřené na rodiče s dětmi, můžete objevit cokoliv. Tipy, rady, informace a nebo právě oblečení a hračky pro děti. Kdo jiný, než jiný rodič má větší zkušenosti a může vám poradit? Jak vyzrát na nákupu dětského oblečení není vše, rodiče si vyměnují své zkušenosti o tom, jak například označovat a popisovat oblečení do školky, aby se vám neztratilo. Což vede také k úsporám. Dále narazíte na cenné rady jak ušetřit při pořizování výbavy pro miminko a také  informace o tom, kam případně darovat již nepotřebné dětské oblečení a hračky.

Místní komunitní skupiny, jste také jejich členem?

Místní komunitní skupiny často fungují prostřednictvím sociálních sítí jako jsou Facebook skupiny. Rodiče zde mohou nalézt oblečení či hračky pro děti, které jsou buď zdarma v rámci sdílení mezi členy komunity či za symbolickou cenu. Lokální bazary nacházející se ve vaší části města šetří čas i peníze, stačí hledat. Výměnné akce se stávají více populárními i s ohledem na udržitelnost. A zároveň posílíte i komunitního ducha.

Online fóra pro rodiče jste už navštívili?

Určitě pro vás nebude novinkou informace o existujících online diskuzních fórech. Známé platformy jako je modrykonik.cz nabízí nejen možnost najít dětské potřeby z druhé ruky, ale rodiče si prostřednictvím témat a skupin mohou vyměňovat informace o zkušenostech s výchovou, doporučení na lékaře či vyžitím pro děti v podobě hřišť a nebo zájmových kroužků.

Berte místní názory občas s rezervou, rodiče zde uvádí své subjektivní názory, které není radno vždy následovat a brát za své. Určitě jste jako rodiče slyšeli nějaký ten vtípek ve spojení s diskuzním fórem “od nudících se matek na modrém koníkovi” :) Avšak k prodeji či výměně dětského oblečení a hraček je to skvělá internetová stránka, najdete zde téměř vše. A nebo minimálně tip a radu od jiných rodičů,, kde požadovanou věc seženete. Jen prosím dbejte na opatrnost i v těchto vodách, ověřte si pravost nabídek. Dodržujte pravidla bezpečného obchodování na internetu.

Věrnostní programy a členské karty s příjemnými benefity

Známý dotaz na pokladně, zdali máte aplikaci. Máte? Poctivě bodíky sbíráte? Neopomínejte výhody věrnostních programů a členské karty. Mohou vám a rodině generovat opravdu cenné slevy, kredity a výhody nejen pro nákup oblečení a hraček pro děti.

Věrnostní programy obchodů

Také se vám rozzáří den, když vám paní na pokladně sdělí, že máte k dispozici slevu na nákup a jestli si přejete jí dnes využít? Kdo by neměl rád tu chvíli, kdy třeba namísto 800 Kč najednou můžete zaplatit o 150 Kč méně! Mnoho obchodů nabízí věrnostní programy, které umožňují zákazníkům sbírat body nebo kredity za každý nákup. Známá jsou členství v programu drogerií jako je DM, nejen dětského oblečení F&F (Tesco), potravin Lidl (a také velmi kvalitního dětského oblečení!) a dalších obchodů.

Platební karty s odměnami

Banky a jejich platební karty často disponují vlastními věrnostními programy, které mohou poskytovat cashback nebo body za nákupy oblečení a hraček. Tyto body je pak možné využít pro další slevy nebo převést na slevové kupóny. Často jsou nabídky a speciální akce cíleny na rodiny s dětmi, zajímejte se proto o výhody své banky. Zkuste zapátrat na webových stránkách banky nebo se ptejte přímo na pobočce, jaké výhody vaše banka nabízí.

Zařizování dětského pokoje na míru

Dětský pokoj je pro rodiče doslova výzva. Zařídit příjemné prostředí, které bude praktické a útulné, může být opravdu oříškem. Vybavit pokojíček pro novorozené dítě s ohledem na jeho růst a rychle se měnící potřeby je náročné. Je důležité vybírat takový nábytek a dekorace, které vydrží a bude pro děti atraktivní několik let. Zároveň nebudete muset řešit nové vybavení a ušetříté peníze.

Úsporné dekorace a kombinovatelný nábytek

Při výběru dekorací a nábytku je vhodné sázet na kousky, které jsou odolné, nadčasové a snadno se kombinují. Vhodné jsou například:

  • Nástěnné samolepky, které lze lehce vyměnit
  • Jednoduché obrazy nebo plakáty, které lze měnit dle věku dítěte
  • Textilní doplňky jako jsou závěsy nebo polštáře, které lze prát a snadno vyměnit

Multifunkční a rozšiřitelný nábytek existuje, víte o něm?

Plánujte dopředu. Z miminka bude brzy pobíhající ratolest a pokojík si bude žádat úpravy. Vybírejte multifunkční nábytek, který nebudete muset za 2 nebo 3 roky měnit. Optimalizujte prostor tak, abyste nemuseli celý pokoj znovu malovat a přestavovat. Flexibilní nábytek vám umožní provést snadné úpravy obratem, víte který?

  • Postele s úložným prostorem nebo vestavěné skříně.
  • Rozšiřitelné stoly a židle, které "rostou" s dítětem. Existují i rostoucí postýlky.
  • Zmíněné postýlky se stejně tak mohou přeměnit na křesílko nebo právě juniorskou postel.

Vzdělávací materiály a knihy mohou být zábavné!

Škola hrou! Žijeme ve skvělé době, kdy jsou vzdělávací knihy a pomůcky poutavě a hravě koncipované. Kolikrát jste se přistihli, že vás pohltil obsah natolik, že jste se nemohli pomalu odtrhnout?

Investovat do vzdělávacích materiálů a knih napomáhá rozvoji dítěte. Především ho tento styl učení baví, protože ani nepociťuje, že se edukuje. A rázem je spokojenost na obou stranách. Správná analýza možností pro nákup těchto pomůcek vám pomáhá ušetřit peníze a zároveň zajistit kvalitní materiály pro vzdělávání dětí.

Knihovny a antikvariáty s vůní nostalgie

Knihovny jsou vynikajícím zdrojem vzdělávacích materiálů a knih. Většinou poskytují přístup k široké škále titulů, které nevyžadují žádné poplatky navíc. Zpoplatněny jsou pouze doplňkové služby jako je rezervace konkrétní knihy a další nestandardní požadavky. Tzv. evidenční poplatek na jeden rok vás vyjde v řádech desítek korun.

A víte, že knihovny pořádají navíc besedy a exkurze či hravá rodinná odpoledne? Program pro děti i dospělé bývá zdarma, případně je poplatek za besedu v desetikorunových položkách.

Pro ty, kteří dávají přednost vlastnění knih, mohou být antikvariáty skvělou volbou pro nákup knih za zlomek jejich původní ceny. Nabízí rozmanitý výběr odborné literatury, beletrie i pracovních sešitů, které mohou podporovat domácí vzdělávání.

Výprodeje a bazary (nejen) dětských knih

Plné knihovny zarovnané pomalu od země po strop knihami. Pamatujete si ty doby našich rodičů potažmo prarodičů? Dnes už se takové vitríny v novodobých domácnostech málokdy vidí. Dětské knížky se často dědí, také jste si schovali vaši oblíbenou pohádkovou knížku? 

Knihy jdou opět do módy. Výprodeje knih občas organizují knihkupectví a nebo vzdělávací instituce, kde pořídíte nové knihy za snížené ceny. Dětem tak můžete sehnat levněji různé didaktické pomůcky pro hravé učení.

Znáte Albi a jejich kouzelnou tužku? Můžete pořídit do začátku pár základních naučných a hravých knih. Jakmile se omrzí a nebo je dítě zralejší, můžete je následně vyměnit s jinou maminkou za jejich kouzelné čtení a nebo je prodat a koupit nové. Existují bazary knih a stejně tak na dětských online platformách objevíte plno nabídek s cenově dostupnými knihami z druhé ruky.

Kompletní organizace hraček a dětského oblečení

Stejně jako v předešlých kapitolách i pro hračky a oblečení je třeba si najít vyhovující systém a řídit se jím. Správná organizace oblečení a hraček může rodičům ušetřit nejen prostor a čas, ale i peníze, jelikož promyšlený přístup k nákupu omezí koupi nepotřebného a nadbytečného.

Promyšlený systém rotace hraček, slyšeli jste o něm?

Moc hezká myšlenka vychází právě z obměňování hraček, které má dítě k dispozici. Situace ohledně množství hraček graduje po oslavě narozenin a nebo po Vánocích. Souhlasíte?

Ani vy nemáte pomalu přehled, jaké nové hračky děti dostaly od hodných babiček i tetiček. A dosavadní hračky na okamžik přestanou existovat. Děti si reálně ani nestihnou se všemi stavebnicemi, autíčky a domečky s panenkami vyhrát. Představíme vám systém, jak počet nevyužívaných hraček jen “protože se na ně nedostane” snížit.

Rotace hraček pomáhá udržet zájem dětí a hračky se neomrzí. Naopak budete pozorovat jejich nadšení, když se znovu objeví! Od této chvíle bude středem pozornosti téměř každá hračka. A především se nedostanete do momentu, že dětský pokoj bude jedna velká nepřehledná hračkárna.

Častokrát ani rodiče nemají ponětí o tom, kolik se toho v bedně či v šuplíku s hračkami skrývá. Dítě je z chaotického množství hraček logicky znuděné, neví, s čím si hrát dříve, a je z toho samo otrávené.

Systém obměny hraček je efektivní a omezí nákup nových hraček na minimum. Jak tedy zkrotit dětské hračky v pokoji? Inspirujte se následujícími body pro radostné chvíle dětí. Můžete si stanovit i konkrétní den v týdnu a výměnu brát jako rituál, kdy se děti těší na znovu objevené hračky!

  • Vyberte malý počet hraček pro aktuální využití ke hře a zbytek uschovejte.
  • Pravidelně, například každé dva týdny, hračky vyměňte.
  • Případně ponechte tu jednu dvě opravdu oblíbené a obměňte zbylé hračky.
  • Zajistěte, aby byly hračky dostupné podle věku a zájmů dětí.

Efektivní skladování nejen sezónního oblečení. A jak vyřešit uspořádání šatníku?

Kolikrát se vám stalo, že děti ten hezký kousek oblečení ani neunosily a nebo se jen vypraný uložil do skříně a vůbec se nepoužil? Správně zorganizované úložné prostoty a přehledné skladování oblečení vám usnadní najít potřebného kus a zároveň šetří prostor. Uvedeme vám několik tipů pro efektivní skladování oblečení:

  • Používání organizérů v šuplíku, zásuvkách a využití úložných boxů s popisky pro rychlý přehled.
  • Sezónní oblečení skladujte čisté a ideálně zaizolované v pytli nebo boxu a měňte je podle potřeby.
  • Pravidelně procházejte oblečení a vyřazujte to, ze kterého děti již vyrostly.

Uspořádání šatníku není jen o tom využít místo ve skříních a komodách. Správným skladováním a umístěním pečujete mimo jiné o jeho životnost a stav. Víte, že rozhoduje i typ ramínka, na které oblečení pověsíte? Ano, u dětí to nebude takový “life hack”, ale berte to jako radu i pro naše šatníky :)

Krásně zpracované jsou články o tipech, jak skladovat dětské oblečení. Zahrnují i rady ohledně vlhkosti, teploty a jak se bránit v případě hrozby molů.

A co když prostě nevyjdu s rodičákem, jenže zimní bundu děti prostě potřebují?

Zachovejte v první řadě klid, vše se dá vyřešit! Častokrát nám život dává zkoušky v různých podobách a není ostudou nebo selháním, pokud nastane neočekávaná situace v souvislosti s penězi. Ano, i půjčka na rodičovský příspěvek je často probírána na rodičovských fórech a diskuzních skupinách pro maminky. Nebudete první ani poslední, kdo zjišťuje možnosti.

Pokud máte vedle sebe partnera, který sice vydělává, ale není jednoduché utáhnout celý rozpočet téměř sám, jsou reálná řešení, jak vaši situaci zlepšit. Půjčka pro maminky na rodičovské dovolené nemusí být strašákem. Spolu s partnerem pro vás existuje reálná možnost, jak přečkat období do výplaty skrze rychlé peníze! 

Vzít si úvěr a dobře ho použít, když si to situace žádá není prohra nebo ostuda. Naopak je to pro vás chytré řešení. Protože díky němu můžete dopřát dětem to, co je důležité. Víme, že váš čas je drahý a s dětmi je volného času ještě méně.. Proto s námi veškeré administrativní kroky vyřešíte online. Jsme tu pro vás a váš životní standard tak můžete zlepšovat doslova obratem!

80 000 Kč do 5 minut na váš plán

Online úvěry bez zbytečného čekání a byrokracie

CHCI SI PŮJČIT

Pomáháme lépe hospodařit

Všechny články

Potřebujete poradit? Tak se ozvěte!

Bezplatná infolinka