← Všechny články

Publikováno
11.7.2024

Letní brigády - nekonečno možností, jak si přivydělat!

Délka čtení:
3 min 30 s
0:00
0:00

Léto je vždy obdobím, kdy se s brigádami roztrhne pytel. Ne každý má možnost hodit si nožky nahoru na pláž a čekat, až mu finance přistanou v peněžence z nebes. Patříte mezi ty, co by si rádi nějakou tu korunku přivydělali? Máme pro vás pár tipů na letní brigošky, na kterých se možná i trošku pobavíte!

1. Tři, dva, jedna, start!

Dnešní doba je tak uspěchaná, že lidé nemají ani čas si dojít na meníčko a objednávají si jídlo online. Rozvoz je skvělou možností, jak si přivydělat. Stačí vám pouze řidičák, nebo si vyberte společnost, která rozváží meníčka na kolech! Pokud jste nestihli shodit poslední kilíčka do plavek, máte příležitost. Šlápněte na to!

2. Hodně muziky a ještě k tomu za peníze

Lístky na festivaly jsou čím dál dražší. Staňte se součástí jako pomocník a zažijte skvělou atmosféru s nějakou tou kačkou navíc. Můžete stavět stánky, kontrolovat vstupenky nebo prodávat občerstvení. Zkuste se nezbláznit, až kolem vás v zákulisí projde Ed Sheeran a poptejte se na možnost nějakých volňásků.

3. Plevel nemá šanci

Zahradničení není jen pro staré babičky. Spousta movitých lidí nestíhá svou zahradu v létě udržovat a hledají pomocnou ruku. Vyrobte si letáčky a obejděte dražší čtvrti kolem vás. Nabídněte sekání trávy, pletí záhonků či sázení květin. Vyčistíte si venku hlavu a ještě budete luxusně opálení jak od móřa!

4. Sledování bazénu z první řady

Máte rádi vodu a umíte dobře plavat? Práce plavčíka pro vás může být ideální. Pozor, budete potřebovat absolvovat zkoušku. Pro zkušené plavce to bude brnkačka. Budete mít skvělý výhled na bazén a všechny návštěvníky. V případě krize i možnost zachránit pár životů. Kdo hledá zodpovědnou práci, za kterou kromě peněz získá i velké uznání, pak je to správná volba!

5. Sladký život

Prodej zmrzliny je klasika, která nikdy neomrzí. Pokud máte rádi sladké a nevadí vám stát celý den ve zmrzlinovém stánku, může to být pro vás peckovní brigáda. Navíc, kdo by nechtěl být ten, kdo rozdává radost v podobě kopečků zmrzliny? Moc ale neujídejte, ať neskončíte s břichabolem.

6. Co vám mohu nabídnout?

Je ve vás kousek pohostinnosti? V létě se v mnoha restauracích otevírají zahrádky a je potřeba obsluha navíc. Práce je to náročná, ale také zábavná a dynamická. Získáte balanční schopnosti z nošení plných táců piva, zlepšíte své komunikační dovednosti se zákazníky (kterým po 5. pivu jde už fakt blbě rozumět) a možná si najdete i nové přátele mezi kolegy. Když se budete usmívat a dávat do práce své nadšení, spropitné se bude jenom sypat! 

7. Táboření za peníze

Láká vás spíše pobyt v přírodě? Vyměňte pohodlí za trošku drsnější podmínky a zkuste práci v kempu. Pomáhání návštěvníkům s ubytováním, údržba kempového areálu nebo organizování táborových aktivit - to všechno může být skvělým způsobem jak si užít léto a ještě si přivydělat. Staňte se hrdinou pro ty, co poprvé staví stan a 3 hodiny marně strkají tyčku do špatného dílu. Pomocná ruka při dovolené se vždy hodí!

8. Hlídání ratolestí

Školní rok končí, spousta školek zavírá. Rodiče marně ukecávají babičky a dědečky aby jim pohlídali děti. Málokdo si může vzít s nimi také dva měsíce volna. Hlídání dětí není pro každého, ale pokud k nim máte vztah, jděte do toho. Můžete nabídnout hlídání na celé dny, nebo jen pár hodin. Zorganizujte na své zahradě příměstský tábor, tvořivé dílny nebo výlety do parku. Děti budou nadšené, rodiče vděční a vy si vyděláte pár korun navíc. Takže všichni spokojeni.

9. Půjčovna sportovního vybavení

Zpátky k vodě! Velká jezera a vodní plochy vybízí k aktivitám jako je paddleboarding, potápění či projížďka na šlapadlech. Postavte se do role odborníka, který daruje lidem nové zážitky. Možná si i vy vyzkoušíte něco nového!

10. Freelancing - práce odkudkoli

Nechcete se vzdát cestování, ale zároveň potřebujete příjem? Pokud máte nějaké specifické dovednosti jako je psaní článků, grafický design nebo programování, můžete pracovat odkudkoli. Teda, možná někde v Amazonii mezi hady nenajdete signál, tak vyberte raději civilizovanější destinaci. Prokrastinaci stranou, vymezte si dopoledne na práci, odmakejte si nezbytné a odpoledne využijte k poznávání. 

Hledáte vedlejšák, který byste si rádi udrželi i mimo letní sezónu? Další tipy najdete zde. 

Léto zkrátka nabízí mnoho možností, jak si přivydělat peníze a zároveň si užít volné chvíle. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv brigádu, pamatujte, že nejdůležitější je se bavit a užívat si léto! Tak do toho, vyrazte za letním dobrodružstvím!

Pomáháme lépe hospodařit

Všechny články

Potřebujete poradit? Tak se ozvěte!

Bezplatná infolinka