← Všechny články

Publikováno
16.6.2024

Kam vyrazit v létě? Tyto aktivity musíte vyzkoušet!

Délka čtení:
3 min
0:00
0:00

Už vyhlížíte léto za dveřmi? Poběžte mu naproti! Přinášíme vám 9 tipů na aktivity po Česku, které jsou cenově dostupné nebo dokonce zdarma, takže každý si přijde na své! Už jste slyšeli o LiftFoilu? Pojďte letos vyzkoušet něco nového!

Trendy aktivity, které musíte vyzkoušet i vy!

1. Paddleboardy

Ať už se chystáte na Lipno nebo na rybník za barákem, paddle boarding je skvělý způsob, jak se dostat na vodu a užít si skvělý trénink. Půjčit si je můžete na mnoha místech přímo u vody nebo v půjčovnách ve větších městech. 

U vody se toho dá dělat opravdu spousta. Vyzkoušejte šlapadla, čluny, nebo třeba kajak! Vždy ale dbejte na zvýšenou opatrnost, ať pro vás nemusí skákat Mitch Buchannon z Pobřežní hlídky!

2. Minigolf

Aktivita, která spojuje všechny generace. Zapinkat si může i vaše dítě s prababičkou a vy si dát chvíli oraz u kafe. Po Česku najdete přes 100 minigolfových hřišť a mnoho z nich je vskutku originálních. Například v Praze při nepříznivém počasí můžete zkusit i vnitřní minigolf s fascinujícím osvětlením!

3. LiftFoil

Vznášet se na prkně jako aladin na létajícím koberci? Tohle už nemusí být jen sen, vyzkoušejte LiftFoil! Držte si klobouky - tento elektrický surfboard umí létat nad vodou až 40 km/h. Vyzkoušejte inovativní zážitek třeba na přehradě Slapy nebo na Lipně a zažijte adrenalinové dobrodružství.

4. Lezecké dráhy a lanové parky

V České republice se nachází spousta zajímavých lanových parků, které vás vždy překvapí něčím originálním. Například v horském lanovém centru Tarzanie (největší lanový park v ČR) najdete atrakci s názvem “Powerfan”. Jedná se o skok z výšky 13 metrů, kde dvě třetiny letíte volným pádem - wow! Užijte si úžasnou procházku v korunách stromů a zdolávejte překážky jako Indiana Jones!

5. Nejdelší visutý most na světě

Dolní Moravu zná téměř každý díky Stezce v oblacích. Víte, že jen kousek od ní se nachází nejdelší visutý most na světě Sky Bridge, který je dlouhý neuvěřitelných 721 metrů a v jednom místě je ve výšce až 95 metrů nad zemí? Tady se přesvědčíte o tom, jestli vám výšky opravdu nedělají problém! Mnoho turistů z celého světa letí do Česka si projít tento zážitek - tohle nesmí ve vašem repertoáru letních aktivit zkrátka chybět!

Levné aktivity za pár kaček nebo zdarma

6. Rekola

Rádi poznáváte město, ale neláká vás cárat od rána do večera a mazat večer puchýře? Rozumíme. Zkuste využít Rekola! Jedná se o systém sdílených kol, které si jednoduše půjčíte na stanovištích pomocí QR kódu. Kolo nemusíte vracet na stejné místo. V Praze jsou stanoviště rozmístěny každých cca 150 metrů. . Vyrazte na cyklostezku či projeďte město křížem krážem, jak je libo!

7. Pěší turistika

Že jsou procházky nuda? Tak to pr! Buďme hrdí na Česko - jsme jednou z nejvíce oceňovanou zemí za nejpřehledněji značené turistické značky na celém světě! Dejte si do hledáčku zajímavé pozorovatelny, výhledy nebo spojte výlet s nějakým dobrodružstvím. Využijte telefony a zábavné aplikace - hledejte poklad s aplikací Geocaching, nebo objevujte svět kolem sebe pomocí PlantSnap. Třeba na výšlapech poznáte i nové přátele!

8. Piknik v parku

Užijte si letní dny venku s přáteli. Připravte piknik a zaúkolujte své přátele, ať každý z nich přinese nějakou dobrotu. Pokud chcete fancy fotky na Instagram, dejte vašemu setkání nějaké téma či barvu, originální záběry zaručeny! Zabalte do batohu i nějaké deskovky, třeba vás sezení venku bude bavit celé odpoledne, nebo se z toho stane dokonce tradice!

9. Městské festivaly a kulturní akce

V létě se v mnoha městech konají různé festivaly a kulturní akce. Takže mějte oči na šťopkách a uši nastražené, co se kde chystá. Mnohé z nich jsou až bizarní a přitahují návštěvníky svou jedintečností a originalitou. Vyražte například na Festival Česneku v Buchlovicích, Mistrovství světa v hodu mobilem v Pelhřimově nebo Festival Ohňostrojů Ignis Brunensis v Brně! Spousta těchto akcí jsou zcela zdarma. A možná právě k vám do města zavítá na letní koncert váš oblíbený zpěvák, zpěvačka nebo kapela a o to přece nemůžete přijít! 

Léto nabízí nepřeberné množství aktivit pro všechny chutě a rozpočty. Nebojte se vyzkoušet něco nového a užít si i v Česku zábavu na světové úrovni. Hledáte nový koníček za málo peněz? Tipy najdete v našem dalším článku zde!

Létu zdar!

Pomáháme lépe hospodařit

Všechny články

Potřebujete poradit? Tak se ozvěte!

Bezplatná infolinka