← Všechny články

Publikováno
17.10.2024

Nebankovní půjčka online ihned: jak na to bezpečně?

Délka čtení:
4 min 30 s
0:00
0:00

Takže, stalo se vám někdy, že potřebujete peníze hned teď? Jasně, kdo nezná ten pocit, když přijde nečekaná výdajová bomba. Pračka stávkuje, auto ani neškytne. Vy jen zoufale přemýšlíte, odkud vytáhnout peníze. A jako na potvoru je ještě víkend, no to snad ne! Ale nebojte, existuje řešení - nebankovní půjčky online ihned.
Jak na to, aby to bylo rychlé, bezpečné a bez starostí?

Jdeme na to!

Půjčka online ihned - fakt rychle? 

Ano! Dnešní svět je o rychlosti. Potřebujete peníze ještě dnes, ideálně ihned na účet? Není problém. Nebankovní půjčka online ihned je skvělá možnost, jak získat finance bleskovou rychlostí. 

Dokonce existuje tzv. SMS půjčka ihned úplně každému - stačí napsat pár slov a bum, peníze mohou být na cestě. Stejně tak jako půjčka bez doložení příjmu ihned na účet. Nikdo se vás neptá na účty za víkendovou pizzu, peníze máte hned

Ale pozor, možná to čmucháte taky. Jakmile je něco tak jednoduché a hned, jen s velmi skromným ověřováním, musí to být něčím vykoupeno. Většinou vyšším úrokem nebo poplatky za půjčku. Půjčujte si vždy svědomitě. Jestli se v tom trošku plácáte, máme pro vás skvělý návod jak si půjčovat zodpovědně zde.

Jiná písnička je půjčka o víkendu. Tady si mnohdy ani nepřiplatíte. Jelikož vše funguje online, mnoho poskytovatelů v dnešním digitálním světě vám rádi půjčí i v sobotu či neděli bez příplatku. Uf, takže místo stresu si můžete užít pohodičkový víkend! 

Bezpečná půjčka - jak na to, abyste se nespálili?

Dobře, probrali jsme rychlost a zjistili, že někdy je lepší sednout do zodpovědné oktávky než hupsnout bez rozmyšlení do Ferrari. Ale co bezpečnost? Protože půjčit si je jedna věc, ale půjčit si bezpečně je základ! Online svět je plný podvodníků (viz náš další článek o nejčastějších podvodech zde) a možností ztratit své citlivé údaje.

Tím vás nechceme strašit, jen poukázat na to, jak je důležité si dát pozor. Naštěstí pro vás máme tipy, díky kterým si budete jisti, že na vás nečíhá žádný podfuk a nikdo nezneužije vaše osobní a bankovní údaje.

1. Použijte Bank ID nebo Kontokomatik

Jedním ze způsobů, jak si být jistý, že jsou vaše data v bezpečí, je použití Bank ID nebo Kontomatiku. Tyhle služby vám umožní rychlé a bezpečné ověření bez toho, aniž byste někomu předávali citlivé údaje. Vlastně vůbec nemusíte posílat žádné papíry - všechno probíhá online a to přes stránky vaší banky. Ta se zaručí za to, že jste to opravdu vy a všechno proběhne hladce jako po másle.

Jak to funguje? Prostě dáte jednorázový souhlas, vyplníte přihlašovací údaje (které samozřejmě znáte jen vy a vaše banka) a můžete se těšit na rychlý schvalovací proces. To je jedna z cest k bezpečné půjčce bez nervů

2. Kvalitní poskytovatel = bezpečná půjčka

Než si půjčíte, mrkněte se, jestli je poskytovatel solidní. Rychlé googlování může odhalit hodně. Ještě před tím, než kliknete na “Souhlasím se smluvními podmínkami”, tak si je opravdu řádně přečtěte a ověřte si, že se jedná o seriózní společnost. Prolustrujte si, jak je firma dlouho na trhu. I to jsou stopy, které ukazují, zda půjde o vaši první bezpečnou půjčku.

Pamatujte si: kvalita, ne kvantita. Není důležité, kolik půjček máte k dispozici, ale jak bezpečné a spolehlivé jsou. 

Kvalita je důležitější než kvantita. Jeden homerun je mnohem lepší než dva dvojité údery.”— Steve Jobs

3. Pozor na phishing

Čte se to “fišing” a zní to jako rybaření, že? A v podstatě je to i dost podobné - jenže tady místo rybářů co čekají na kapra narazíte na podvodníky, co čekají, až jim vyhodíte své osobní údaje na háček. 

Phishing je technika, při které se podvodníci snaží napodobit důvěryhodné weby (jako je třeba banka, online obchod nebo právě poskytovatel nebankovních půjček), aby vás přiměli zadat vaše citlivé informace - třeba přihlašovací údaje nebo číslo účtu. Hodí vám návnadu v podobě falešné stránky nebo e-mailu a vy, pokud nejste obezřetní, jim své údaje nechtěně naservírujete přímo na talíř. 


Nenechte se napálit.

Vždy zkontrolujte, že webová stránka začíná https:// (to “s” tam není pro srandu, značí “secure” tedy zabezpečenou komunikaci). A pokud emailová adresa vypadá jak z kód z vesmíru, je vám jasné, že to není vaše banka nebo jiný poskytovatel. Pokud využijete služeb jako je již zmíněný Kontomatik, nemusíte se phishingu bát. Slouží jako digitální bodyguard, který udrží vaše údaje v bezpečí.

Jak najít bezpečný kompromis?

Rychlost a bezpečnost se rozhodně nevylučují, ale je třeba být opatrný a důkladně si vše rozmyslet a pročíst. Neuvážlivé a bleskurychlé rozhodnutí by mohlo jen přilít benzín do plápolajícího požáru ve vaší peněžence. Pojďme si shrnout, jak by mohla vypadat vaše první bezpečná půjčka online. 

Dnes si vše můžete vyřídit hezky online. Půjčka ihned bez hovoru je ideální pro ty, kteří nemají rádi nekonečné dotazování a chtějí, aby vše proběhlo rychle a diskrétně, bez zbytečných otázek. I takové půjčky existují. Vždy si jen ověřte poskytovatele dle výše zmíněných bodů. 

Zdali máte obavu o svou bezpečnost, zahoďte ji za hlavu se službami jako je Bank ID a Kontromatik, které chrání vaše osobní a bankovní údaje. Bezpečí je vždy prioritou číslo jedna! 

Je nám jasné, že ve chvíli, kdy vám hoří za patami je velmi složité najít klid a čas na prolustrování vhodného poskytovatele. Projděte si rychle naše podmínky, nebo nám zavolejte. Na všechny otázky vám rádi bleskurychle odpovíme, abychom nic nezdržovali. O tom, jak naše půjčka funguje se dočtete zde.

Dvakrát měř, jednou řež se říká.

Přejeme vám, ať najdete toho správného parťáka pro okamžitou půjčku ihned

Pomáháme lépe hospodařit

Všechny články

Potřebujete poradit? Tak se ozvěte!

Bezplatná infolinka