← Všechny články

Publikováno
9.9.2024

Půjčka na cokoliv aneb zodpovědné půjčování

Délka čtení:
2 min 30 s
0:00
0:00

Půjčka na dovolenou? Na kabelku? Jednu? Dvě? Tři? Jistě! Vždyť nebankovní společnosti vám poskytnou půjčku opravdu na cokoliv. Jestli je váš bankovní registr oukej, většinou instituci nezajímá, zdali si chcete půjčit na kurz herectví či luxusní šperk pro manželku. S tou velkou mocí přichází i odpovědnost. Bacha, když si budete půjčovat hlava nehlava na cokoliv, může vás to nemile dostihnout. Jak si půjčovat s rozvahou a vyhnout se finančním problémům? FlexiFin má recept!

Kdo si počká, ten se dočká!

Možnost půjčit si na cokoliv je jako med na včely. Navíc, když si můžete půjčit bez složitého papírování a čekání - pak je velice snadné podlehnout pokušení a využít této služby kdykoli. Máme pro vás jednoduchý tip. Nechte si půjčku pár dní projít hlavou. Možná se zdá půjčka na nový auťák jeden večer skvělý nápad, ale za týden zjistíte, že jste trošku přestřelili a museli byste si kruci zatnout tipec s jinými výdaji, abyste to zvládli utáhnout. 

Promluvte si o půjčce i s vaší rodinou, aby byl váš nápad v souladu s rodinným rozpočtem.  Více než desetina Čechů se zadlužuje velmi rizikově. Jestli nechcete svůj život hrát jako hazard, nenechte hlavu v oblacích a pečlivě vyhodnoťte svou finanční situaci. Spoléhat se na to, že vám šéf příští měsíc přidá něco do prémie není úplně dobrá taktika. Vždy se ujistěte, že pro vás nebude problém půjčku v budoucnosti splácet včas. Tipy jak na to, jsme vám sepsali v dalším článku zde!

Krok za krokem ke svědomité půjčce

Půjčujte si jen tolik, kolik potřebujete. Jednoduché jako facka. I když máte možnost si půjčit více, neznamená to, že byste měli. Jak to ale zařídit, když přesně nevíte, kolik vás bude stát oprava, nebo nákup nového auta? U nás ve FlexiFinu nabízíme online půjčku na bázi revolvingového úvěru. Hned vám tuto parádu představíme. Předschválíme vám maximální částku, ale úroky platíte pouze z toho, co skutečně využijete. Ano, funguje to stejně jako kreditka! Více informací najdete zde

Zvažte i různé alternativy financování. Možná máte železné zásoby pod polštářem, nebo můžete požádat rodinu o pomoc. Určitě se nechcete se svými nejbližšími rozhádat kvůli penězům - dokažte jim, že splatíte vše včas do puntíku tak, jak si domluvíte. 


Pečlivě si přečtěte podmínky půjčky. Ujistěte se, že rozumíte všem detailům včetně úrokových sazeb, poplatků a termínů splatnosti. Mnohdy smlouvy obsahují spoustu finančních pojmů, kterým můžete rozumět jako koza petrželi. Mějte malý náskok a seznamte se s nejčastějšími finančními výrazy zde. A pokud stále máte v hlavě nějaký otazník, neváhejte se zeptat

Jak se říká, peníze budou, my nebudeme. Myslete ale na vaši budoucnost. Půjčka je závazek, který ovlivní vaši finanční situaci na dlouhý čas. Zvažte, jaké dopady bude mít úvěr na vaše dlouhodobé plány. Půjčka na dovolenou v ráji zní sice fajn, ale zase nechcete dát dětem pod stromeček jen ponožky, no ne? 

Rychlé půjčky mohou být parádním nástrojem pro pokrytí nečekaných výdajů nebo investice do vaší budoucnosti. Je však důležité si půjčovat zodpovědně a uvědomit si, že každá půjčka je závazek nejen pro vás, ale i pro vaši rodinu. 

Máte-li zájem o naši půjčku, nebo jen potřebujete poradit, neváhejte se na nás obrátit.

Společně se ujistíme, že si půjčujete smysluplně a s rozumem.

Pomáháme lépe hospodařit

Všechny články

Potřebujete poradit? Tak se ozvěte!

Bezplatná infolinka