← Všechny články

Publikováno
1.8.2024

Nejčastější mýty o rychlých půjčkách

Délka čtení:
3 min
0:00
0:00

Rychlé půjčky jsou v dnešní době stále populárnější, a to nejen kvůli své dostupnosti, ale i rychlosti. Peníze máte na účtu dřív než lusknete prsty! Nicméně kolem nich existuje spousta mýtů a polopravd, které mohou zmást i ty nejzkušenější finanční matadory. Podívejte se na nejčastější mýty o rychlých půjčkách a ukážeme vám, proč je brát s rezervou - podobně jako babiččiny příběhy o strašidlech.

Mýtus č. 1: “Rychlé půjčky jsou jen pro zoufalce”

Když se řekne rychlá půjčka, mnohým se vybaví zoufalý člověk, který potřebuje peníze okamžitě, aby zaplatil účty nebo mohl opravit nečekanou havárii v domácnosti. Omyl! Pravdou je, že rychlé půjčky využívají různí lidé a to nejen v nouzových situacích. Někdy prostě potřebujete rychle financovat neočekávaný výdaj, nebo si užít něco extra, aniž byste museli čekat na další výplatu. Rychlá půjčka slouží jako finanční polštář, který je vždy načechraný a po ruce.

Mýtus č. 2: “Úroky jsou tak vysoké, že skončíte v dluhové pasti”

Ano, úroky u rychlých půjček mohou být vyšší než u tradičních bankovních úvěrů. Ale stejně jako když si koupíte špičkový smartphone - platíte za pohodlí a rychlost. Důležité je si uvědomit, že úroky nejsou vždy tak astronomické, jak se často tvrdí. Třeba u nás ve FlexiFinu vám hned na rovinu ukážeme, jaký je denní úrok a veškeré poplatky - vyzkoušejte naši kalkulačku!

Když si budete půjčovat zodpovědně a nehledat v půjčce dlouhodobé finanční řešení, určitě se dluhové pasti snadno vyhnete. Více tipů, jak efektivně splácet půjčku včas najdete zde.

Mýtus č.3: “Schválení rychlé půjčky je složitý proces”

Představte si, že jdete na první rande a musíte vyplnit formulář o 20 stránkách, než si můžete objednat drink. To by bylo šílené, že? Schválení rychlé půjčky je dnes stejně jednoduché jako objednat si pizzu online. Vyplníte pár základních informací, ověříte svou totožnost a příjmy a během pár minut víte, zda byla vaše půjčka schválena. Žádné otravné papírování a čekání než naprší a uschne. Prostě rychlé a snadné!

Mýtus č.4: “Rychlé půjčky jsou nespolehlivé” 

Někteří lidé si myslí, že rychlé půjčky jsou jako levné zboží na tržnici - nikdy nevíte, co dostanete. Opak je pravdou! Renomovaní poskytovatelé rychlých půjček dbají na svou pověst a poskytují kvalitní služby. Navíc, instituce, které poskytují spotřebitelský úvěr, jsou regulovány Českou národní bankou. U nás nabízíme flexibilní podmínky, transparentní poplatky a jasné informace o splácení. Je to jako koupit si značkový výrobek - možná zaplatíte o něco více, ale víte, že dostáváte kvalitu a spolehlivost. 

Mýtus č.5: “Půjčky jsou jen pro lidi s nízkým příjmem”

Tento mýtus je jako říkat, že sportovní auta jsou jen pro závodníky. Rychlé půjčky mohou využít lidé s různými příjmy. Někdy se stane, že potřebujete rychle peníze, ať už je váš příjem jakýkoliv. Možná jste živnostník a váš klient zpozdil platbu, nebo zaměstnanec a potřebujete pokrýt nečekané výdaje. Rychlé půjčky jsou tu pro každého, kdo potřebuje krátkodobé finanční řešení. Chcete například využít půjčku pro rozjezd podnikání? Máme pro vás tipy, jak vybrat nejlepší úvěr zde.

Mýtus č.6: “Rychlé půjčky vedou k závislosti na dluzích” 

Některé zlé jazyky tvrdí, že když si vezmete jednou rychlou půjčku, už nikdy nebudete schopni bez nich žít. Pravdou je, že zodpovědné používání rychlých půjček může být užitečným nástrojem pro řízení financí. Důležité je nepůjčovat si více, než jste schopni splatit a nepoužívat půjčky na řešení dlouhodobých finančních problémů. Stejně jako s čokoládou - malá dávka občas neuškodí, ale přejídání je jiná písnička. 

Rychlé půjčky jsou supr nástroj, pokud je využijete zodpovědně a máte jasno v podmínkách. Nevěřte všem mýtům, které kolem nich kolují a udělejte si vlastní názor na základě ověřených informací. A nezapomeňte - FlexiFin je tu pro vás, aby vám pomohl s vašimi finančními potřebami - rychle, spolehlivě a transparetně. Takže až příště uslyšíte nějaký mýtus o rychlých půjčkách, můžete se jen usmát a říct si: “To není nic pro mě, já znám pravdu!”

Pomáháme lépe hospodařit

Všechny články

Potřebujete poradit? Tak se ozvěte!

Bezplatná infolinka